Vlaamse stoverij met bier

stoverij

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram seitan – in grote stukken
  • 2 uien – gesnipperd
  • 1 teentje look – fijngehakt
  • 1 flinke tl tomatenpuree
  • 2 takjes tijm + 1/2 tl gedroogde
  • 2 takjes rozemarijn + 1/2 tl gedroogde
  • 2 blaadjes laurier
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1 flesje bruin biobier (25 cl)
  • 2 el sojasaus (liefst tamari)
  • 1 sneetje brood zonder korst
  • 1 el mosterd (Dijon of zachte)
  • peper en zeezout

Bereiding

Verhit voldoende olie in een pan en fruit daarin de ui en knoflook.

Voeg de seitan toe en laat 2 minuten meebakken.

Voeg de tomatenpuree toe. Meng alles goed door elkaar tot de seitan helemaal bedekt is.

Giet het flesje bier erbij en leng aan met water tot de seitan net onder staat. Laat gedurende
5 minuten stoven op een zacht vuurtje.

Voeg de kruiden en de sojasaus toe en meng goed.

Besmeer de boterham met de mosterd en leg die omgekeerd bovenop de stoverij.

Laat gedurende 1 uur zachtjes sudderen. Roer en controleer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Kruid af naar smaak met peper en zeezout.

Tip

Deze stoverij kan je bij eender wat serveren. Met frieten is natuurlijk een goede optie, maar het kan bijvoorbeeld ook met een lekkere spinaziestoemp.