Pizza met rode biet en courgette

pizza-rode-biet-sla

Ingrediënten

Voor het pizzadeeg

  • 250 gram bloem
  • 1 teentje look – geperst
  • 8 gr bakpoeder
  • 1-2 kl rozemarijn
  • 1/2 tl zout
  • versgemalen peper
  • 100 gr plantaardige yoghurt = ca 4 el
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1 kl agavesiroop
  • 30 gram olijfolie = ca 4 el
  • 50 ml bruiswater

Voor het beleg

  • 2 medium rode bieten – voorgekookt
  • 1 grote courgette
  • 1 rode ui – in dunne halve maantjes gesneden
  • 1 kl rozemarijn
  • 2 tl balsamicoazijn
  • peper en zout
  • 1 krop romeinse sla (of een andere stevige sla naar keuze) – gewassen en grofgehakt
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook – geperst
  • 1 tl mosterd

pizza-rode-biet

Bereiding

Voor het pizzadeeg

  1. Meng alle droge ingrediënten (ook de kruiden) in een grote kom. Doe hetzelfde met de vochtige ingrediënten (incl. knoflook) en meng ook deze grondig.
  2. Voeg beide nu samen en kneed met de handen tot een stevige deegbal. Bevochtig eventueel je handen als het deeg te plakkerig is.
  3. Laat de deegbal 10 minuten rusten in de koelkast
  4. Verdeel het deeg in tweeën en gebruik een deegrol om er twee grote pizzabodems van te maken. Rol uit tot ongeveer 0,5 cm dik.

Voor het beleg

  1. Snij de gekookte rode bieten in plakjes van +/- 3-4 mm. Doe hetzelfde met de courgettes.
  2. Verhit olie in een grote pan en bak de courgetteplakjes op hoog vuur. Ongeveer 2 minuten aan elke kant. Bestrooi ze met de rozemarijn en kruid voldoende met peper en zout. Laat afkoelen op keukenpapier.
  3. Bak nu de rode bietenplakjes in dezelfde pan. Bestrooi ze met voldoende peper en zout en bak ook deze +/- 2 minuten aan elke kant. Laat de rode bietenplakjes afkoelen op keukenpapier.
  4. Fruit de rode ui in een andere pan tot deze zacht is. Blus af met de balsamicoazijn en meng kort door mekaar.
  5. Maak een dressing van de olijfolie, mosterd en knoflook. Kruid af met peper en zout. Schep de dressing door de gehakte sla en zet apart.
  6. Beleg de pizzabodems: Verdeel de gebakken ui over beide pizza’s. Leg er schijfjes rode biet en courgette op en kruid – indien nodig – bij met peper en zout.
  7. Bak de pizza’s gedurende 6 minuten onder de hete ovengrill.
  8. Werk de pizza’s af met een handje sla en serveer meteen.