Pindakoekjes

Pindakaas uit de supermarkt is véél te zout en verdacht smeerbaar. Gebruik dus het liefst echte, pure en onbewerkte pindakaas. Omdat daar steevast de olie komt bovendrijven moet je die wel even flink doorroeren.

Ingrediënten

  • 100 gram ruwe rietsuiker
  • 60 gram boter
  • paar druppels vanille-extract
  • 2 el sojamelk
  • 125 gram pure pindakaas
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 100 gram bloem
  • snufje zeezout

Bereiding:

  • Klop de suiker met de boter zachtjes op. Voeg sojamelk en vanille-extract toe en klop nog een beetje verder.
  • Klop daarna de pindakaas er doorheen.
  • Meng bloem, bakpoeder en zout in een andere kom.
  • Voeg beide mengsels samen en meng het geheel met een lepel tot een glad deeg.
  • Doe het deeg in een afgesloten potje en laat enkele uren rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Neem een bakplaat en bekleedt ze met bakpapier.
  • Neem een afgestreken eetlepel van het deeg, maak een balletje en duw er met je vingers een rond koekje van ca. 4-5 cm doorsnede van.
  • Leg de koekjes op 2,5 cm van elkaar op de met bakpapier bedekte bakplaten.
  • Laat de bakplaten met de koekjes een kwartier rusten (eventueel in de koelkast).
  • Plaats de koekjes ca. 15 minuten in de oven tot ze goudbruin gebakken zijn. Normaliter is 1 bakplaat voldoende. Zo niet: verwissel dan beide bakplaten halverwege de baktijd van plaats.
  • Haal de goudbruin gebakken koekjes uit de oven en laat afkoelen op een rooster.