Kokoscake met limoen

Ingrediënten 

  • 200 gr griesmeel (geen instantpudding, het meel)
  • 50 gram patisseriebloem
  • 200 gr (kokosbloesem)suiker
  • 100 gr kokosmeel (of heel fijngemalen kokosrasp)
  • 450 ml sojayoghurt
  • Merg van een half vanillestokje (of 1 tl vanille-extract)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 4 eetlepels limoensap

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de sojayoghurt, griesmeel, kokos, suiker, vanille, bloem en bakpoeder in een kom. Meng goed door mekaar en zorg dat er geen klonters overblijven. Doe er een snufje zout bij en voeg het limoensap toe. Meng een laatste keer flink door mekaar.
  • Vet een bakvorm in en schep het beslag erin.
  • Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar of tot deze goudbruin is. Controleer de gaarheid door er met een breinaald in te prikken. Blijft er niets aan de naald plakken, dan is je cake klaar.
  • Haal uit de oven en laat 1 uur afkoelen alvorens te ontvormen.