Groentenstoofpot

  • 1 ui – gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook – gesnipperd of geplet
  • 3 wortels – geschild en in dikke schijfjes
  • 2 stengels prei – in dikke schijfjes
  • aardperen – in dikke schijfjes
  • 3 medium aardappels (of 2 grote) – geschild en in blokjes van ± 2 cm
  • 1 bakje fritti’s of seitan in stukjes gesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 60 ml tamari
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • peper en zout

Bereiding

  • Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie.
  • Voeg de aardperen, prei en wortels toe en roerbak gedurende 3 minuten. Voeg de fritti’s en aardappels toe en roerbak nog eens 3 minuten.
  • Doe de tomatenpuree en de kruiden erbij en meng alles goed door mekaar.
  • Blus met de tamari en voeg water toe tot de groenten net onder staan.
  • Draai het vuur lager (stand 5 of 6) en doe het deksel op de pot. Laat ± 10 minuten sudderen. Roer af en toe.
  • Kruid af naar smaak met peper en zout.