Chinese wok

chinese-wok2Recept voor 2 personen

  • halve rode paprika, in blokjes
  • halve groene paprika, in blokjes
  • 1 bussel lente-ui, in stukjes
  • 2 teentjes look, geperst
  • 1 rood pepertje fijngesnipperd
  • 60gr prei in fijngesnipperd
  • 200 gram fijngesneden wortel
  • 100 gram oesterzwam in grove stukken gesneden
  • 1 zoete aardappel 
  • 1 cm gember geraspt
  • 1 kl koriander
  • peper en zout naar smaak
  • 6el tamari (of andere sojasaus)
  • 1,5 el zoete sojasaus
  • limoensap naar smaak
  • noodles (hadden tarwe/boekwijtnoedels)

chinese-wok

Bereiding

  • Stoof eerst de lente-ui (houdt wat van het groen over om er achteraf bij te doen).
  • Vervolgens look, pepertje
  • Dan paprika, prei, wortel, zoete aardappel, gember, vuur mag redelijk hoog staan, maar wel regelmatig roeren.
  • oesterzwam toevoegen
  • Voeg koriander, tamari, zoete sojasaus, limoensap toe
  • Kruid af met peper en zout
  • Kook de noodles volgens de verpakking. Spel af, laat even uitlekken en voeg deze dan toe bij de wok. Beetje bij beetje anders kreeg je het niet goed gemengd. Laat het geheel nog wat bakken. Vind je het te droog, kan je er een beetje water+groentebouillon aan toevoegen.
  • Voor je het eet kan je er de groene stukjes lente-ui over strooien.

Geef een reactie