Afrikaanse stoofpot met groenten en seitan

afrikaanse-schotel-2

Ingrediënten 

  • 1 ui – gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook – fijngehakt
  • 2 cm gember – geraspt
  • 1 pakje Maya seitan natuur 250 gram – in hapklare stukken gesneden of Maya Fritti spicy
  • 1 grote zoete aardappel – geschild en in hapklare stukken gesneden
  • 1 groene paprika – geschild en in stukjes gesneden
  • 1 blik kikkererwten – uitgelekt
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 el tomatenpuree 
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl kippenkruiden*
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/4 tl gerookt paprikapoeder (of gewoon paprikapoeder)
  • 1 el natuurlijke ongezoete pindakaas
  • 250 ml water
  • peper en zout
  • 1 el kokosolie (om te bakken)
  • Optioneel:ongezouten geroosterde pinda’s

afrikaanse-schotel

Bereiding

  • Verhit de kokosolie in een grote pot. Fruit daarin de ui tot die zacht is.
  • Voeg de seitan, paprika, gember en knoflook toe en roerbak gedurende 2-3 minuten op een matig vuur. 
  • Voeg de zoete aardappel, tomatenpuree, pindakaas en kruiden (behalve zout en peper) toe en meng alles goed door mekaar. Laat nog even kort bakken tot de kruiden heerlijk beginnen te ruiken en overgiet het geheel met de kokosmelk en het water. Roer een laatste keer door.
  • Laat +/- 10 minuten sudderen op een matig vuur. Doe er dan de kikkererwten bij en laat nog eens 5 minuten sudderen.
  • Controleer of de zoete aardappel gaar is en kruid af naar smaak met peper en zout.
  • Serveer met rijst of (al dan niet zelfgemaakt) naanbrood**. Je zal duimen en vingers aflikken! :)

*ik weet het; kippenkruiden = een nogal dubieuze benaming. Het is natuurlijk wel gewoon plantaardig en feitelijk een mengeling van o.a. paprika, witte peper, fenegriek, kurkuma, gember, etc.

Het is gewoon handig om zo’n kant-en-klare smaakmaker in huis te hebben.

** Er bestaat kant-en-klaar naanbrood dat 100% plantaardig is. Hierbij wel goed de verpakking lezen want meestal is het met yoghurt gemaakt.

Geef een reactie