Je bent niet de enige

Misschien dat je in je directe omgeving (gezin, vriendengroep) de enige bent die anders eet, maar als je eens verder kijkt zul je merken dat steeds meer mensen dat doen. Kijk daar vooral naar en je zult je niet meer de vreemde eend in de bijt voelen.

10 jaar geleden was veganisme inderdaad nog een vreemd verschijnsel en zelfs vegetariërs werden destijds nog vreemd bekeken. De laatste jaren echter merk ik aan alles dat die vooroordelen langzaam verdwijnen.

Sterker nog; je hoort steeds meer positieve geluiden en meer en meer mensen schakelen (vaker) over op plantaardige maaltijden. Het bewustzijn groeit en het bereikt een veel grotere groep dan voorheen.

Veganisme en minder vlees eten komt onder de aandacht door bijvoorbeeld:

  • zanger/jeugdidool Ian Thomas bij het programma De keuken van Sofie
    Schermafbeelding 2015-12-12 om 17.51.10
  • het vegan dieet van Beyonce
  • Jill Peeters die voorstelt om bij evenementen standaard een vegetarisch aanbod voor te schotelen en dat wie vlees wil, dit vooraf moet aangeven. De omgekeerde wereld van hoe het nu is dus. Dit als oplossing tegen de klimaatopwarming.
    Schermafbeelding 2015-12-12 om 17.46.54
  • Het groeiende aantal organisaties die vegetarisme en veganisme promoten en activiteiten zoals Donderdag Veggiedag, Dagen zonder Vlees,…in het leven roepen.
  • Steeds meer veganistische restaurants en snackbars
  • Steeds meer plantaardige producten, ook in de supermarkt

Je bent dus geen aliën maar gewoon fantastisch bezig :)

 

Geef een reactie