Wat kan je allemaal in de wok doen?

  • Allerlei groenten (net zoals met de tajine kan je variëren met groenten, bijv. peultjes, wortel, broccoli en bloemkool, prei, sojascheuten, kolen, neem best meerdere soorten)
  • Champignons (deze doe ik er meestal pas na de groenten bij, als deze te hard bakken vind ik de smaak en sap dat vrijkomt niet lekker, maar dat is smaak)
  • Sesamzaadjes, sesamolie
  • Tamari
  • Zoete sojasaus
  • Bonen of een mengeling (rode bonen, groene en witte)
  • Kruiden: gedroogd en/of verse
  • currypasta (opgelet, niet allemaal vegan)
  • sambal
  • vegan kipstukjes, tofu, seitanstukjes, speckjes …
  • rijst
  • noodles (je hebt er ook zonder eieren): Eerst bereiden en dan toevoegen bij de wok

Ui stoven, groenten erbij en bakken tot de groenten gaar zijn. Eerst de groenten die het langst duren om te garen.

Combi van bonen doen we meestal in de wok met ui en kruiden en doen dat dan warm tussen een kebapbrood met groenten. Eens iets anders dan (vegan) kebapvlees 😉

Geef een reactie